Casa Dominguez
Compton, California

To create a project that would fit the neighborhood context, minimize density and encourage social interaction, this mixed-use project for the Community Development Commission for the County of Los Angeles County creates the traditional courtyard style as an infill project for 70 units of affordable housing for low-income families. The commercial part of the project includes a corner courtyard 9000 SF building designed for a neighborhood Child Care facility and a Health Clinic.

All buildings relate to their street side neighbors with two story traditional volumes, arched entries and individual entries to ground floor units to encourage community connections. Upon entering these archways the design provides further separation and connection to a series of lush semi-private outdoor courtyard "rooms" that include play yards, family gathering and outdoor community spaces.